Τέχνη(Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, multimedia art κλπ)

Ως τέχνες εδώ θα εννοούμε τις εικαστικές και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, η multimedia art και οι εφαρμοσμένες τους όπως πχ η κεραμική, η φωτογραφία, η σκηνογραφία, η μαρμαρογλυπτική, η μεταλλοτεχνία, κλπ.
Μπορεί κανείς να σπουδάσει καλές τέχνες :
- στη Α.Σ.Κ.Τ. (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Φλώρινα
- στο θεωρητικό τμήμα της ΑΣΚΤ της Αθήνας  για  να ακολουθήσει θεωρητικές σπουδές γύρω από την τέχνη (η εισαγωγή γίνεται  μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων).
- στη σχολή της Τήνου όπου μπορεί να εκπαιδευτεί στη μαρμαρογλυπτική (μαρμαρογλυπτική μπορεί κανείς να σπουδάσει επίσης στην Α.Σ.Κ.Τ.  από τον τομέα της Γλυπτικής)
- στη σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης που βρίσκεται στα Γιάννενα , όπου η εισαγωγή γίνεται μέσω των πανελληνίων  εξετάσεων με ειδικό μάθημα το ελεύθερο σχέδιο( με συντελεστή 2 )
Επίσης μπορεί να σπουδάσει φωτογραφία και γραφιστική στα αντίστοιχα Τ.Ε.Ι
- σε ιδιωτικές σχολές
- στο εξωτερικό

*Γενικά όποιος θέλει να πάει στο εξωτερικό πρέπει να ερευνήσει εγκαίρως ώστε να ξέρει τις απαιτήσεις της κάθε σχολής (γλώσσα, φάκελος με έργα, βαθμοί), τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, και τα μαθήματα και το περιεχόμενο ώστε να είναι σίγουρος ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και ότι τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη σχολή. Επίσης πρέπει να έχει υπόψη ότι ο φάκελος με τα έργα , αν απαιτείται , χρειάζεται προετοιμασία περίπου ενός χρόνου.

 • κατευθύνσεις

  Χρήσιμες πληροφορίες (πού μπορεί κανείς να σπουδάσει εικαστικά επαγγέλματα)
 • Τέχνη

  ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, multimedia art και οι εφαρμοσμένες τους
 • Design

  graphic, fashion, product, interior, 3d animation, web design κ.α.
 • Αρχιτεκτονική

  σπουδές στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στο εξωτερικό