Αρχιτεκτονική(σπουδές στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στο εξωτερικό)

Μπορεί κανείς να σπουδάσει αρχιτεκτονική:
- στις αντίστοιχες σχολές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Χανίων και Ξάνθης μέσω των πανελληνίων εξετάσεων δίνοντας ειδικά μαθήματα το ελεύθερο και το γραμμικό σχέδιο
- στην Κύπρο . Οι Έλληνες υπήκοοι γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι, σε ποσοστό ίσο περίπου με το 10% του συνολικού αριθμού των Κυπρίων εισακτέων. Οι υποψήφιοι πρέπει να παρακαθίσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.  Η επιλογή γίνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με βάση το βαθμό πρόσβασης του κάθε υποψηφίου .Για την εισαγωγή οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση εισδοχής μαζί με το βαθμό πρόσβασης τους με συστημένο ταχυδρομείο από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου.
- στο εξωτερικό *.

*Γενικά όποιος θέλει να πάει στο εξωτερικό πρέπει να ερευνήσει εγκαίρως ώστε να ξέρει τις απαιτήσεις της κάθε σχολής (γλώσσα, φάκελος με έργα, βαθμοί), τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, και τα μαθήματα και το περιεχόμενο ώστε να είναι σίγουρος ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και ότι τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη σχολή. Επίσης πρέπει να έχει υπόψη ότι ο φάκελος με τα έργα , αν απαιτείται , χρειάζεται προετοιμασία περίπου ενός χρόνου.

 • κατευθύνσεις

  Χρήσιμες πληροφορίες (πού μπορεί κανείς να σπουδάσει εικαστικά επαγγέλματα)
 • Τέχνη

  ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, multimedia art και οι εφαρμοσμένες τους
 • Design

  graphic, fashion, product, interior, 3d animation, web design κ.α.
 • Αρχιτεκτονική

  σπουδές στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στο εξωτερικό